Inter-Environnement Bruxelles Inter-Environnement Bruxelles

COP 21 : le Climate Express et la Coalition Climat en route pour Ostende

Publié le lundi 23 novembre 2015, par nmarchal

Suite à l’annulation de la marche pour le climat prévue le 29 novembre à Paris, le Climate Express et la Coalition Climat, qui projetaient d’emmener 10.000 Belges en France, ont travaillé d’arrache-pied pour trouver une alternative permettant aux citoyens de notre pays de se mobiliser.

Climate Express en de Klimaatcoalitie willen de Stad Oostende bedanken voor haar snelle medewerking. Meer details van de actie volgen begin volgende week, als het overleg met de stad is afgerond. "Oostende was in 2009 al gaststad voor het evenement Dance for the Climate"’, zegt Natalie Eggermont, woordvoerder van Climate Express. "Nu roepen we iedereen op om op 29 november om 12u naar de badstad af te zakken om politici duidelijk te maken dat ze op de klimaattop werk moeten maken van een sterk klimaatakkoord. Van Oostende tot Aarlen, van Parijs tot afgelegen dorpen in Afrika : overal worden stappen gezet naar een duurzame samenleving. De zeespiegel stijgt, maar ook de klimaatmobilisatie neemt aan kracht toe. Het tij keert. Nu is het aan de politici."

Climate Express nam de organisatie van de treinen en bussen voor Parijs op zich. Ze is nu in onderhandeling met de vervoersmaatschappijen om de lijnen te verleggen naar Oostende. De 9.500 mensen die zich al inschreven voor de trein en de bus kunnen via de site het laatste nieuws over de nieuwe manifestatie volgen : www.climate-express.be. Ze ontvangen een mail zodra er meer nieuws is.

Voir en ligne : http://www.greenpeace.org/belgium/f...

La revue du web

La revue du web

Dernier ajout : 24 mai.